Thursday, April 29, 2010

[UTeM] Kisah Aku di Final Exam


Assalamualaikum

Cerita pasal Final Exam yang sudah lepas. Final exam yang paling aku rasa bengap untuk jawabnya. Gara-gara perbuatan diri sendiri yang tidak tidur bagi menjawab paper yang examnya pada waktu pagi. Nak buat camne memang susah nak tido kot. Sila beri cadangan atau cara-cara yang boleh tido dengan cepat di waktu malam.

Sakit kepala yang teramat. Banyak kali terjadi. Terutama masa paper math hari tu. Blanknyer aku nak jawab exam. Padahal soalan sangat direct kot. Haish. Entahlah apa dah jadi dengan aku nie. Tunggu result jelah nampak gayanya. Harap masih ok yea. Target A musnah dalam sekelip mata gara-gara sakit kepala tu.

Next, yang tak boleh blah plak, masa jawab Data Comm, tengah semangat tulis jawapan, boleh plak hidung aku buat hal. Berdarah plak. Sikit takpe, bak kata orang, mencurah-curah. Semua terkejut tengok aku lari keluar. Pastu membe aku asma datang tolong sebab dea dah habis jawab.

Haish, risau jugak aku, tak pernah-pernah jadi camtue. Nak keluar dari tandas, darah tak habis-habis lagi. Lama lepas tu, baru dah ok sikit. Masuk bilik peperiksaan lah balik, sebab nak sambung jawab. Alhamdulillah, boleh jawab lagi dan keluar awal even satu tangan pegang tisu, satu lagi tangan pegang pen.

Last paper, Web Programming, juga aku tak tido terus jawab soalan. Baek punya, pening dengan coding-coding. Jawab je dengan suka hati. Berjaya keluar awal juga dan settle semuanya untuk semester 4 dan bakal bergelar pelajar tahun akhir Diploma. *Rasa tua tiba* Haish.

Kawan-kawan seperjuangan, maaflah tak sempat nak makan ramai-ramai dengan korang sebab aku balik awal sangat. Sorry bebanyak keyh. Selamat menempuhi hari-hari korang sebagai pekerja yea. InsyaAllah, kita jumpa sem depan.

sem yang paling susah aku nak kawal diri aku
sem yang buat aku rasa aku bukan aku
sem yang banyak kali aku sakit
sem yang banyak kali aku balik rumah

*berakhirlah kisah di semester keempat*


No comments:

Post a Comment