Assalamualaikum

Alhamdulillah. Tu yang pertama aku sebut. Semester pertama di UiTM Shah Alam ni. Aku sangat berterima kasih pada yang tak putus-putus paksa aku belajar. Mereka orang yang aku sayang. Aku takkan pernah lupa nasihat mereka. Harap semester-semester akan datang aku masih mampu.



Majlis yang bertemakan "Men In Black, Women In Red". Dekan Masscom sendiri yang rasmi, Prof Adnan. Yang handle pulak, lecturer Graphic aku sem ni, Miss Nana. Ramai sangat yang pakai lawa-lawa. Aku hanya mampu pakai baju kurung warna merah aku tu. Peduli apa aku. Aku kan orang yang simple. Kan Kan?

sebelah kiri tu Miss Nana, lecturer Graphic kami

Budak kelas CMP yang berjaya dapat, 4 orang termasuk aku. Yang budak laki sorang tu kami baru tahu lepas dia sibuk call tanya pergi ke tak. Sangatlah mengada tak mengaku dia dapat. Takpelah ko dimaafkan ye Cheng.

our name

senior CMP

Kami duduk semeja dengan senior part 4. Antara mereka tiga ni, paling aku kenal, yang sebelah kanan. Nama dia Ayu. Sebab kenal, pernah main Futsal sama-sama. Dia cantik kan? Ramai adore dia.

sebelah kanan tu Madam Elena, advicer kami

Yang pasti, makanan malam tu sedap. Aku yang kelaparan sangat time tu, memang sangat berterima kasih. Berterima kasih sebab jimat duit untuk makan malam. Terbaik.

kami dan budak Instructional


kami dengan budak Interpersonal

Masa majlis ambil sijil tu, kami diselitkan dengan persembahan-persembahan budak Masscom sendiri. Mereka sangat berbakat dan suara mereka memang sedap.

Aku, Jem, Cheng dan Dee

After selesai majlis makan malam dan persembahan semua. Macam biasa, budak-budak Masscom ni gila gambar. Errr. Aku ni budak apa? ('-____-) Aku sebenarnya takde mood untuk bergambar sangat that day. Majlis ni pun sebenarnya aku taknak datang tapi ramai sangat marah if aku tak datang.

Terus aku paksa diri tukar takde mood ke mood happy. Berjayalah tukar walau tak seratus peratus sebab sebenarnya aku banyak pikir benda-benda lain. Entahlah. Tapi berjaya juga aku pergi. Semua tak jadi marah aku kan? Apa-apa pun, aku sayang sangat-sangat orang yang sayangkan aku. Thanks for everything.


Lastly, kami bergambar dengan budak-budak Public Relations. Batch kami, mereka paling ramai. Tahniah korang. Terus teringat Fara Fauzana. Eh.


Assalamualaikum

Every year, aku mesti jenguk Hari Belia kat Putrajaya. Tapi tahun ni, aku takdapat nak jenguk macam biasa sebab masa tu aku terlibat jadi crew untuk Jomheboh Putrajaya. Memang sangat tak sempat nak kemana-mana pun. Sedih kan? But it's okay.


Untuk Hari Belia, aku selalunya akan ke Lorong Seni. Memang wajib singgah. Aku sempat melawat sana kejap je. Jumpa kejap dengan Kak Faz yang sangat penat. Dah lama tak jumpa dia. Sembang kejap-kejap. Sempatlah aku tengok dua short film. Takdapat nak habiskan sebab kena balik that time tapi memang enjoy tengok tapi rasa tak best sebab takdapat habiskan. Terima sajalah.



Sebabkan masa tu UiTM akan cuti seminggu, aku ambil peluang ajak kawan-kawan kelas untuk join sekali. Aku ajak Dee, Jem dengan Syaznim. Kalau event MyTV3 mesti aku ajak diorang. Selalunya aku menyibuk, tapi kali ni aku involve. Tapi memang best walaupun penat.


Aku ditugaskan untuk jaga booth Bananana iaitu booth khas tuk kanak-kanak. Ada BoboiBoy okay. Maskot dia jelah. Aku kurang tangkap gamba sebab takde kamera kat tangan. Tu pun hari last, aku pinjam handphone kakak aku, if not memang takdapat langsunglah aku snap gamba.

Setiap booth ada artis yang terlibat. Untuk booth Bananana ni, yang terlibat Talha Harith, Mimie Harris, Illa Damia, Danny X-Factor, Amran Ismail, dan E-One. Ada yang ada untuk sehari, ada yang ada untuk dua hari sekaligus.

Talha Harith

Memang best jaga diorang ni, tak sangka Talha Harith ni sangat sengal gila-gila. Tapi memang aku suka dia berlakon dari awal. Teruslah support dia okay. Pada yang tak kenal dia, bolehlah layan Tanah Kubur kat Asro Oasis. Dia jadi penggali kubur. Eh marah dia aku cakap camtu. Kira dalam tu, dia jadi pembantu Nassier Bilal Khan. Layan tau.

Deen HotFM dengan Ash

Aku sempat larikan diri kejap ke booth HotFM nak jumpa si DJ ni. Err. Agak lama tak jumpa dengan dia sebenarnya. Nak sembang sangat tak sempat. Lepas say Hi, terus lari balik ke booth Bananana aku tu. Takboleh nak tinggal sangat.

Shana Razman

Shana Razman. Dia banyak terlibat kat Putrajaya time ni. Tak kiralah untuk promote filem Hoore! Hoore! yang mana dia berlakon jadi Lana, boleh tahan kelakar jugaklah watak dia or perform untuk Iqa Mentor. Iqa sekarang ada band The Thundergirls. Goodluck untuk girl band tu tau. I'll support you guys. 


Paling best, mestilah jumpa budak kecik comel ni. Eyka Farhana. Susah nak jumpa budak SPM ni. Dia sangat comel dan baik. Aku harap dia tak dipermainkan dan tertipu dengan senang. Aku agak risau sebab dia muda lagi. Jangan mudah terpengaruh dengan anasir-anasir jahat tau dik. I'll support you adik. Awak berlakon sangat real. Goodluck tau adik. 


Assalamualaikum


When you have to look away
When you don't have much to say
That's when I love you
I love you just that way

To hear you stumble when you speak
Or see you walk with two left feet
That's when I love you
I love you endlessly

And when your mad cause you lost the game
Forget I'm waiting in the rain
Baby I love you
I love you anyway

Cause here's my promise made tonight
You can count on me 4 life
Cause that's when I love you
When nothing you do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can't get enough
That's when I love you
When I love you
No matter what

So when you turn to hide your eyes
Cause the movie it made you cry
That's when I love you
I love you

A little more each time
And when you can't quite match you clothes
Or when you laugh at your own jokes
that's when I love you I love you
More then you know

And when you forgot that we had a date
Or that look that you give when you show up late
Baby I love you ,I love you anyway
So here's my promise made tonight
You can count on me 4 life
Cause that's when I love you
When nothing you do can change my moind
The more I learn the more I love

The more my heart can't get enough
That's when I love you
When I love you
No matter what

Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home