Friday, September 3, 2010

[Aku] Bulan September


Assalamualaikum


Pejam celik, pejam celik dah masuk bulan September. Jangan ada yang pejam tak celik-celik sudah. Hari ini saya akan pulang untuk bercuti selama 2 minggu sempena cuti Raya dan cuti mid semester. Rasa macam this semester saya bercuti lebih banyak dari biasa termasuklah cuti-cuti buatan sendiri. Nice tak? Kalau keputusan exam tak memuaskan, memang salah ANDA jangan salahkan orang lain yea.

Raya dah semakin menghampiri tapi macam tahun ni kurang sangat kemeriahannya. Aku takut nak hadapi perkara itu di hari raya tapi still jugak kena hadapi. Tapi berharap sangat Hari Raya ini dapat merubah mereka menjadi seperti dulu. Amin. Aku rindu saat-saat gembira tahun-tahun terdahulu. Please. Kembalilah menyayangi satu sama lain bukannya membenci.

Seperti kebiasaan sepanjang tahun, aku akan menghantar kad-kad raya kepada insan-insan terpilih. Setem dah naik harga. Takpelah demi kawan-kawan tercinta, aku tak kisah habiskan duit demi mereka. Tahniahlah pada siapa yang berjaya mendapat kad raya dariku. Berlagak macam artis plak. Poyo je kau kan Aten. Fafau pun tak macam ko. Sedar-sedarlah diri tu yea.

Pada kawan-kawan yang dah ada kat rumah atau kawan-kawan yang bakal berada di rumah, bantu-bantulah mak ayah prepare persiapan raya bukannya habiskan duit mak ayah shopping raya jea. Macam cakap kat diri sendiri nampak. Maklumlah, excited nak shopping. Tapi benci sebab sah-sah tempat shopping semuanya penuh sesak dengan lautan manusia termasuklah kawasan favourite Jalan TAR tu.

So, selamat bershopping raya dan selamat berpuasa dan selamat untuk semuanya yea. Renung-renungkan dan selamat beramal.No comments:

Post a Comment