Thursday, August 30, 2012

[Raya] Cerita Raya Keempat 2012


Assalamualaikum

kucing ni tengah berehat, tapi lemau je aku tengok, tak cukup zat aku rasa

Raya ketiga kami langsung tak keluar kemana-mana. Berehat di rumah saja. Yelah penat beraya sambil pas kad kawen abang bulan November nanti. Yang dapat jemputan tu, silalah block date awal-awal. Jangan kata lambat bagitau, 3 bulan awal tu dijemput. Taktahu awal macam mana lagi dah tu.

Raya keempat kami beraya ke Kulim. Rumah mak sedara. Aku ni pantang dua je benda. Pantang tengok kucing comel dengan pantang tengok budak kecik. Memang pantanglah tengok. Dah tengok lama tu, aku kacaulah ketenteraman. Okay kan?

model Honda lama, tertarik kejap tengok

Untuk kelainan, kata tuan rumah, dia sediakan spagheti. Kemain western kali ni. Takpelah, jemu jugak makan rendang, mee rebus, laksa semua tu. Ada dua jenis kuah dia buat. Satu yang bersos tomato tu, satu lagi apa tah namanya tapi kuah dia putih. Aku ni kalau makanan western fail sikit, eh bukan sikit dah, rasa banyak kot! Tapi sedaplah. Menjilat garfu sebab makan dengan garfu kan. Kalau dengan tangan, iyalah menjilat jari tu.


Gamba kat atas, budak kecik yang aku pantang tengok. Memang pantang kalau dengan si kecik ni. Sepatutnya dia tengah tidur, tapi ada ke abang dia angkat dia keluar bagi jaga sebab kitorang nak kacau dia. Nasiblah dia jenis tak meragam. Budak kecik macam ni lah seronok main. Kalau tak, kirim salam jelah. 

No comments:

Post a Comment